• Контакти
  • Карта сайту
  • На головну

// Статті / Туристичний навігатор GPSMap 62s - детальний огляд пристрою

Туристичний навігатор GPSMap 62s - детальний огляд пристрою
11.06.2014

Туристичний навігатор GPSMap 62s - детальний огляд пристрою

Після того як з виробництва зняли справжнього короля портативних навігаторів Garmin GPSMap 60CSx, престол залишався незайнятим, а на нього претендували одночасно кілька нових моделей схожих пристроїв. Однак присвятимо огляд розгляду прямого спадкоємця, під назвою Garmin GPSMap 62s.

Оновлений пристрій

GPSMap 62s - ні що інше, як довгоочікуване оновлення улюбленого всіма туристами GPSMap 60CSx, який був золотим стандартом серед усіх туристичних навігаторів протягом цілих чотирьох років. За цей термін Garmin проводив різні експерименти p варіантами інтерфейсу, працюючи спершу з серією Colorado, пізніше з серіями Oregon та Dakota. Разом з експериментами виконувалися і доопрацювання, вдосконалення програмного забезпечення. Найбільш помітним оновленням програмного забезпечення стало введення безпаперового геокешингу. Крім того додавалася підтримка нових форматів файлів, файлів з аерофотозйомки, а також підтримка користувацьких растрових карт. У підсумку в 62 серії подібних навігаційних апаратів, Garmin вдалося об'єднати найкраще з серій 60 та72, а також вдалося доповнити перевагами із серії Oregon.

Трансрефлекторні TFT екрани виділяються тим, що під час збільшення розрішення екрану знижується коефіцієнт відбиваного світла, що в свою чергу знижує яскравість зображення. Щоб зображення зберігалося такої ж яскравості і якості, яке було в пристроях 60 або 76 моделі, було залишено роздільну здатність екрану 160х240 пікселів. Розмір екрану також ні краплі не змінився з часів попередньої моделі, рівняється він 2.2х1.6 дюймів. Але от кількість відображуваних на екрані кольорів зросла до 65 000 тисяч. В результаті вийшов досить яскравий екран, нехай не надто великий і не володіє великою роздільною здатністю подібно тим що виходили в серії Oregon, але володіє великою контрастністю, яскравістю під час роботи при денному світлі, що є важливим для туристичних навігаторів.

Інтерфейс пристрою

Що і говорити, Garmin виконали відмінну роботу, зумівши адаптувати кращі напрацювання з серії Oregon, сенсорних апаратів, в апараті позбавленого сенсорного управління. Робота з інтерфейсом Garmin GPSMap 62s стала значно зручніше за усіма показниками, в порівнянні з попереднім пристроєм. Єдине чого не вистачає так це зручності виведення тексту з сенсорного екрану, в іншому ж все на висоті.

Дістатися до меню швидкого доступу легко і просто, виконавши натискання не кнопки «Page» або «Quit». Подібно до того, як інтерфейс виконаний в апаратах 60 і 76 серії ці ж кнопки здійснюють переміщення по сторінках вперед і назад. Кнопки з меню підбираються циклічним чином. Досить зупинитися на одній із запропонованих функцій, як через пару секунд вона автоматично відкриється. Однак можна підтвердити свій вибір кнопкою введення або ж продовжити вибирати все тими ж «Page» або «Quit». Що до вмісту меню, то порядок відображення обраних об'єктів можна налаштувати самому користувачеві. Але за замовчуванням у ньому будуть дублюватися кнопки з класичного варіанту.

Що до нових можливостей у GPSMap 62s, тут реалізовані здебільшого всі можливості пристроїв з нової серії Oregon, які не були доступні в більш ранніх версіях пристрою. Додана можливість використання карт Custom Map. З'явилася можливість працювати з картами аерофотозйомки від BirdsEye. Додано трохосьовий компас. З'явилася можливість налаштувати пункти меню безпосередньо самим користувачем. Навігація по треку стала більш просунутою. З'явилася бездротова передача даних. Додали безпаперовий геокешинг. Давайте розглянемо всі нововведення більш детально.

Garmin Custom Map створена для того, щоб користувач міг завантажувати будь-які зображення і карти у пристрій GPSMap 62s. Такі карти вже доступні для вільного скачування на багатьох сайтах. Але цілком можливо створювати свої власні карти. Garmin BirdsEye ні що інше, як умовно безкоштовна програма, за допомогою якої можна завантажувати супутникові фотографії землі прямо на пристрій.

Чим гарний трьохосьвий компас, так це тим, що він не вимагає, як це прийнято з звичайним компасом, строго горизонтального розташування приладу. Пристрій можна тримати під кутом і вертикально, та хоч догори ногами, напрямок півночі так чи інакше буде відображатися коректно. Недолік трьохосьового компаса в тому, що його необхідно калібрувати кожен раз після здійснення заміни батарейок.

Користувацьке налаштування може бути застосовано до багатьох пунктів меню. Перш за все налаштовується порядок сторінок, робиться це в меню швидкого доступу, обравши шлях Головне меню - Налаштування - Порядок сторінок. Завдяки цій функції можна визначити, які сторінки необхідно відображати у меню з швидким доступом. Завдяки власним налаштуванням, пристрій дає можливість практично в одне торкання перейти до перегляду потрібної карти або пункту меню. Крім цього GPSMap 62s включає в себе вже кілька готових і налаштованих профілів.

Рекреаційний користувальницьких профіль рахується більшою мірою туристичним. Є також геокешинговий профіль, фітнес, класичний і морський. Змінюються всі профілі, звичайно ж, в головному меню. Замість полів даних вбудована таблиця індикаторів разом з доповненнями до цих індикаторів. Користувач має можливість самостійно вибирати таблиці індикаторів до тієї чи іншої карти. Вибір включає в себе статистичні, автомобільні, великі, малі поля даних, компасні, рекреаційні, а також дані про висоту.

Навігація за допомогою GPSMap 62s

Істотні зміни зазнала робота з трековою навігацією в 62 серії пристроїв, якщо порівнювати з попередніми апаратами. Під час прокладання маршруту точки шляху створюються автоматично, в місцях високих та низьких підйомів, також на початку шляху і його кінці. У додаток до всього, є можливість додавати точки самим користувачем, вручну, що не може не радувати своєю корисністю під час прокладання попереднього маршруту по місцевості, в якій раніше Ви не бували.

В туристичний навігатор Garmin GPSMap 62s карти завантажувати легко і просто прямо з комп'ютера. Але відмінною особливістю трекової навігації даного пристрою є те, що навігація вказує користувачеві на актуальну відстань і розраховує час прибуття, як до наступної точки, так і до фінішу, в цілому.

Пристрій цілком і повністю підтримує всі можливі функції геокешинга, що означає, користувач отримує можливість прямо на пристрої переглядати описи, підказки стосовно будь-якої точки на карті. Можна також обмінюватися точками геокешинга через відведений для цього сервіс geocaching.com.

Апарат має можливість проектувати точки шляху, отримувати поточні координати, встановлювати сигнали наближення, ставити шляхові точки в поточній позиції. Самі треки можуть включатися і відключатися, можна виводити на карту відображення відразу декількох треків, є можливість привласнювати кожному з треків власний колір, яких до речі доступно не мало, цілих сімнадцять кольорів. Прилад може автоматично архівувати і зберігати вже пройдені треки. Є можливість переглядати весь маршрут цілком або окремі його частини, редагувати де потрібно або повертати в початкову точку, словом робити з ним все що потрібно.

Конструкція GPSMap 62s

Незважаючи на те, що навігатор GPSMap 62s більше підходить для туристів, їм цілком можна користуватись в автомобілі, навіть не дивлячись на невеликий розмір екрану і відсутність голосових підказок, як це прийнято в автомобільних навігаторах. Словом, пристрій може легко використовуватися для навігації на автомобілі, човні, мотоциклі або велосипеді.

Під кришкою, захищеною невеликих розмірів гумовим клапаном, можна знайти роз'єм mini-USB, до якого підключається USB кабель. Туди ж можна підключити і автомобільний зарядний шнур або ж зовнішню антену з форматом МСХ.

Відсік, призначений для зберігання батареї, закривається пластиковою кришкою, прогумованої по бортику. У цьому ж відсіку знаходиться крім елементів живлення і різних роз'ємів, слот для карток формату microSD, що дозволить розширити місце зберігання для користувача даних. Поверх задньої кришки апарату прибудовано рейкове кріплення, яке дотримується традиції старих серій пристрою. Перш за все, до цього кріплення легко і просто пристебнути карабін, який присутній в комплекті поставки туристичного навігатора. Деяким користувачам карабін може здатися зовні ненадійним, однак ті користувачі, які вже перевірили його в справі претензій до карабіну не мають.

Що до кріплення до велосипеда чи мотоцикла, то воно здійснюється за допомогою стяжок. І знову може здаватися зовні ненадійним, але на досвіді кожен переконується у протилежному.

Що до точності навігації приладу, то багато користувачів, які протестували пристрій рапортують, що спочатку роботи показники координат досягають несусвітніх похибок. Розкид похибок часом доходив до декількох сотень метрів. Однак виробники відреагували моментально, вловивши відгуки негативно налаштованих клієнтів і негайно випустили прошивку нової версії, яка різко скоротила розліт координат.

Що до автономної роботи пристрою, то для перевірки був використаний акумулятор з ємністю 2500 mAh. Акумулятор був встановлений в пристрій і залишений з вимкненою підсвіткою і автоматичним записом поточних координат місцезнаходження. До повного відключення навігатор GPSMap 62s витримав цілих 18 годин. Цілком можливо, що якісні алкалінові батареї зможуть підвищити цей результат. Хоча навіть такі показники досить гарні для туристичного навігатора.

Підводимо підсумок

До позитивних сторін пристрою можна віднести чудову організацію меню, що володіє швидким доступом до всіх гарячих функцій. Плюсом є і яскравий екран, зображення на якому добре видно при денному світлі. Також до плюсів відносимо трьохосьовий компас, геокешинг і широкий спектр параметрів, що настроюються користувачем. Похвально також точне ведення маршруту з останніми версіями прошивки. Що до мінусів пристрою ,то сюди підпадає невеликий екран з низькою роздільчою здатністю, складне виведення тексту в порівнянні з пристроями у яких є сенсорні екрани, а також велику вагу пристрою. В цілому ж Garmin GPSMap 62s вийшов досить хороший.

Ознайомитись з технічними характеристиками та можливість купити пристрій можна за посиланням - Garmin GPSMap 62

Ознайомитись з технічними характеристиками та можливість купити пристрій можна за посиланням - Garmin GPSMap 62s

Ознайомитись з технічними характеристиками та можливість купити пристрій можна за посиланням - Garmin GPSMap 62sс