• Контакти
  • Карта сайту
  • На головну

// Статті / Garmin Astro 320 + DC 50 - найкращий помічник на полюванні. Огляд пристрою

Garmin Astro 320 + DC 50 - найкращий помічник на полюванні. Огляд пристрою
01.08.2014

Garmin Astro 320 + DC 50 - найкращий помічник на полюванні. Огляд пристрою

Багатьом мисливцям вже давно відома система стеження за мисливськими собаками Garmin Astro 320. Цей прилад випускається вже кілька років і практично не піддавався ніяким змінам. Єдине що змінювалося в ньому, так це його комплектація, а точніше нашийники - DC 30, DC 40 або DC 50. Але не дивлячись на те, що прилад випускається досить давно - він все ж залишається актуальним і затребуваним серед мисливців.

При створенні навігатора Astro 320 конструктори ґрунтувалися на популярну модель туристичного навігатора Garmin GPSMAP 62s. Єдина відмінність цих приладів те, що Garmin Astro 320 має додатковий роз'єм для підключення антени, яка забезпечує прийом сигналу про розташування бездротових датчиків на нашийнику.


Якщо порівнювати з попередньою моделлю Astro 220, яка мала приклеєну накладку зверху, а при різкій зміні температур вона вкрай погано захищала пристрій, то Garmin Astro 320 цієї проблеми немає. Покращений захист пристрою забезпечують дві частини в міцному корпусі, які дуже щільно прілягают один до одного. Тепер корпус приладу має відмінну захист від несприятливих погодних умов, стійкий до падінь з невеликої висоти. Тепер Garmin Astro 320 можна сміливо використовувати в різних умовах і не боятися, що він вийде з ладу. Всі кріплення і власники цього навігаторі для полювання повністю стандартизовані з усіма новими моделями туристичних навігаторів Garmin.

В управлінні Garmin Astro 320 досить простий і Вам не доведеться витрачати багато часу на його вивчення. Портативний навігатор Astro має вшитий російськомовний інтерфейс, що в свою чергу позбавляє Вас від пошуку і встановлення додаткових кустарних прошивок, а найголовніше дає можливість оновлювати програмне забезпечення приладу з офіційного сайту виробника. Користувальницьке меню пристрою аналогічно до серії туристичних навігаторів GPSMAP 62.

Користувальницький інтерфейс пристрою дуже простий у вивченні і інтуїтивно зрозумілий, що дає можливість з легкістю розібратися будь-якому користувачеві, навіть такого, який не любить читати інструкції. Основні пункти головного меню навігатора можна настроїти самостійно. Для зручності використання пристрою під час полювання, більше використовуються опції можна винести на саму першу станицю користувальницького меню.

Перед початком полювання навігатор Garmin Astro 320 необхідно пов'язати з нашийником, для цього приладу підходять нашийники будь-якої модифікації: DC 30, DC 40 або DC 50. Для полювання ми рекомендуємо використовувати все-таки нашийник DC 50, так як функціонально і конструктивно краще попередніх моделей. Для того, щоб додати новий нашийник в прилад Вам необхідно двічі натиснути на клавішу DOG, коли зникнуть спливаючі підказки між натисканнями. Справжні мисливці по достоїнству оцінять легкість додавання собак в список приладу Garmin Astro 320. Для цього необхідно включити нашийник і впритул піднести його до навігатора. Коли буде встановлено зв'язок між приладами, червоний індикатор на нашийнику почне блимати більш інтенсивніше, а навігатор запропонує ввести ім'я Вашого чотириногого вихованця.


Після цього Ви можете зайти на сторінку відображення інформації про нашийнику DC 50, який підключений до пристрою Garmin Astro 320, після чого в меню DOG необхідно натиснути на кнопку Enter або вибрати необхідну зі списку, якщо в нього занесено кілька собак. Тут Ви зможете переглянути детальну інформацію про швидкості руху вихованця і пройденого їм відстані. Також на екрані навігатора відображаються параметри нашийника: рівень заряду батареї, частота оновлення, дані про місцезнаходження і рівні сигналу.


Для збільшення терміну служби акумулятора нашийника DC 50, рекомендується час від часу влаштовувати йому тренування, точніше повністю розряджати і заряджати. Провести таку дію зовсім не складно, але дозволяє в значній мірі збільшити термін служби батареї.

Якщо говорити про навігаторі, то він досить функціональний і повністю виправдовує свої витрати. Garmin Astro 320 має можливість бездротового з'єднання з іншими сумісними пристроями. Ця можливість дає можливість отримувати інформацію про місцезнаходження собак з ошийниками Ваших партнерів по полюванню. У разі необхідності надається можливість захистити будь нашийників спеціальним кодом. Це зроблено для того, щоб сторонні люди, які використовують такий же пристрій не мали доступ до інформації про Ваших вихованців. Встановити пароль можна на сторінці відображення інформації про собаку, натиснувши на клавішу menu. Зайшовши в основний користувальницьке меню пристрої Garmin Astro 320, Ви можете змінювати параметри підключеного нашийника. Крім можливості установки і зняття спеціального коду для захисту нашийника, також доступно і безліч інших корисних функцій: зміна индетификатора, призупинення відстеження, оновлення прошивки нашийника, завантаження і видалення треків собаки.


Крім використання на полюванні, Garmin Astro 320 це повноцінний туристичний навігатор, який можна використовувати в туристичних походах. Крім основних функцій прилад має у своєму наборі безліч додаткових функцій: трьох-осьовий компас електронний компас, обчислення площі, калькулятор, будильник і багато іншого.

Але особливо важливим помічником на полюванні буде саме електронний компас. Він визначає точне місце розташування нашийника на Вашому собаці, на екрані навігатора відображаються відповідні стрілки вказують точний напрям. Компас має одну корисну особливість, яка полегшує її використання під час полювання. Особливість полягає в компенсації кута нахилу електронного компаса, що дозволяє тримати прилад не тільки в точній горизонтальному положенні для точної вказівки напряму. Точні свідчення компаса дуже важливі для мисливця, так як йому завжди необхідно знати напрямок руху вихованців.


Навігатор Garmin Astro 320 дозволить Вам легко добратися до місця передбачуваної полювання. Для цього необхідно в меню навігатора включити необхідний профіль, і після цього Ви будете отримувати детальні інструкції від повороту до повороту. Для кращої орієнтації під час полювання на незнайомій місцевості в пристрій можна завантажити супутникові знімки місцевості, вони володіють більшою деталізацією ніж векторні топо-карти. Варто зазначити, що використання супутникових знімків значно актуальніша при піших походах по лісі.


Думаю, що дуже багатьох потенційних покупців даного приладу цікавить час автономної роботи Astro 320. Компанія Garmin заявляє, що час безперебійної роботи становить близько двадцяти годин. Але якщо брати час роботи приладу в реальних умовах, то воно трохи нижче заявленого і становить приблизно чотирнадцять годин. Якщо розглядати час роботи нашийника, то тут проблем не виникає - при встановленому інтервалі передачі даних про місцезнаходження один раз у дві хвилини, час роботи без підзарядки становить близько двох діб.

Ми все-таки вирішили протестувати нашийник DC 50 на автономне час роботи. На нашийнику встановили інтервал передачі даних через кожні п'ять секунд і в результаті чого отримали відмінний результат. Без додаткових налаштувань нашийник зміг пропрацювати майже добу, а це означає, що заявлений час роботи нашийника без підзарядки відповідає дійсності.


І на закінчення варто згадати про найважливіше при використанні на полюванні приладу Garmin Astro 320 та нашийника DC 50 - це дальність зв'язку. Виробник заявляє максимальна дистанція стійкого зв'язку становить 14 км в умовах відкритої місцевості без перешкод. Цифра звичайно ж значна, але насправді вона нижче заявленої і становить близько 9-ти км. А в реальних умовах полювання в лісі радіус дії складає приблизно 4-5 км, так як перешкоди для сигналу є в будь-якому лісі - дерева, пагорби і яри.

В цілому пристрій дуже гідне, функціональне і однозначно коштує своїх грошей. Garmin Astro 320 з нашийником DC 50 - це унікальна система стеження за мисливськими собаками, не має аналогів серед інших виробників. Система є надійним помічником під час полювання і дозволяє точно визначати координати Ваших вихованців та отримувати максимальне задоволення від самого процесу полювання.

 

З більш детальнішою інформацією Ви можете ознайомитись за посиланням - Garmin Astro 320 + DC 50