• Контакти
  • Карта сайту
  • На головну

// Статті / Що можуть навігатори Garmin nuvi 1200 і 1300.

Що можуть навігатори Garmin nuvi 1200 і 1300.
31.01.2010

Що можуть навігатори Garmin nuvi 1200 і 1300.

В даній статті ми розповімо про всі функціональні особливості двох новинок від компанії Garmin, що надійшли у продаж цієї осені.

GPS навігатори Garmin вже давно користуються репутацією якісної і надійної техніки, на яку можна покластися, як під час тривалої поїздки, так і щоденного переміщення по місту. Переконливе тому підтвердження – продано майже сімнадцять мільйонів автомобільних навігаторів Garmin в 2008 році по всьому світу. Так чим нас можуть здивувати чергові новинки від настільки відомого у всьому світі виробника? Це ми і спробуємо взнати з нашого огляду. 

З самого початку масового виробництва авто навігаторів, Garmin постійно покращує свою продукцію, прагнучи запропонувати покупцям як можна більш функціональні і зручні пристрої за розумною ціною. Автомобільні навігатори Garmin Nuvi 1200 і Garmin Nuvi 1300, гарячі новинки  2009 року, є хорошим прикладом реалізації цієї стратегії. Купуючи пристрій винятково для навігації в автомобілі, ви завжди в змозі збільшити функціональність навігатора, і максимально наблизити його для комфортного використання в туристичних подорожах по всій земній кулі.

 

Місце навігаторів на ринку

GPS навігатори Nuvi 1200 і Nuvi 1300 в першу чергу орієнтовані на бюджетний сегмент ринку. Призначені для використання в автомобілі, вони також дають можливість завантаження карт cityXplorer™ для навігації в пішохідному режимі. Їх відмінною особливістю можна вважати відсутність всього зайвого, такого, що не має прямого відношення до навігації, що зрозуміло відбилося на ціні пристроїв в кращу сторону. Ці моделі стануть до смаку транспортним компаніям і таксо - паркам , які за прийнятною ціною отримають доступну навігацію. Для рядового користувача придбання такого навігатора заощадить родинний бюджет, залишивши при цьому можливість доповнення своєї покупки різними аксесуарами і картами, які поставляються з дорожчими моделями. Грубо кажучи, надалі покупець сам вирішуватиме які функції і карти він захоче додати для свого приладу. Автомобільні навігатори Nuvi 1200 і Nuvi 1300 втілюють собою новий модельний ряд Garmin, в якому знайшлося місце для недорогих приймачів, що володіють всіма базовими характеристиками старших моделей.   

 

Зовнішній вигляд і комплектація 

Пристрої відрізняються досить невеликою товщиною (всього 1.6см) і мають кольоровий сенсорний дисплей діагоналлю 3.5 дюйма (Nuvi 1200) і 4.3 дюйма (Nuvi 1300) з рамкою з приємного якісного пластика. Завдяки своїм компактним габаритам, Garmin Nuvi 1300 і Nuvi 1200 підійдуть тим людям, які хочуть придбати зручну і якісну систему навігації не лише для свого автомобіля, але і для піших прогулянок. Товщина навігаторів, в порівнянні з попередніми моделями, зменшилася на чверть, тому їх без зусиль можна розмістити не лише в дамській сумочці або барсетці, але й в кишенях брюк або піджака. Повзунок на верхній частині корпусу замінений зручною кнопкою, функції якої залишилися колишніми - включення пристрою і блокування екрану. Знайшов підтвердження факт, що ці моделі здатні пропрацювати на акумуляторі довше за своїх попередників. Комплектація навігаторів стандартна, без надмірностей - присутні лише необхідні, знайомі всім аксесуари. 

Особливості використання Garmin Nuvi 1300 і Nuvi 1200

Зручність використання навігаторів Garmin Nuvi є одним з основних переваг цих пристроїв. Покращений кольоровий дисплей приймачів значно спрощує роботу з ними, виразно відображуючи всю необхідну інформацію. Перед безпосереднім використанням приладів зовсім не обов'язково досконально вивчати інструкцію, аби зрозуміти призначення основних функцій. На крайній випадок можна звернутися до вбудованої системи допомоги, розташованої в меню налаштувань, яка видасть коротке керівництво по експлуатації навігатора в цілому і окремих його опцій. Зрозумілий анімований призначений для користувача інтерфейс дає можливість швидко, відразу після включення, задати навігаторові кінцеву точку маршруту або перейти до огляду карти. Для введення кінцевого пункту вашої поїздки необхідно скористатися іконою меню "КУДИ", де вам буде запропоновано декілька варіантів пошуку об'єктів. Розглянемо основні з них:  

 

Адреси - адресний пошук, вимагає введення послідовності (місто/вулиця/будинок)  

Міста - пошук населених пунктів (прокладка маршруту до містечка/селища/хутірка)

Об'єкти - будуть вибрані об'єкти інфраструктури, які розділені по категоріях

Огляд карти - візуальний вибір пункту призначення на карті

Вибране - навігація по об'єктах користувача і завантажених фотографіях

Додому - призначення говорить само за себе  

 

Новий алгоритм промальовування карти приємно тішить око і не відволікає водія під час руху. У режимі навігації Garmin Nuvi 1200 і Nuvi 1300 в зручному вигляді відображують маршрут руху і іншу допоміжну інформацію. Аби проглянути всю схему маршруту, потрібно натиснути в саму верхню частину дисплея, де також існує можливість відображати  активний маршрут на карті. У правому нижньому кутку екрану розташований індикатор швидкості, натискаючи на який ми попадемо на сторінку шляхового комп'ютера. Лівий нижній кут дисплея приладів відведений для всіляких допоміжних даних, вибрати які можна із списку. Комфортній навігації сприяє інформативний голосовий супровід, в ході якого водієві видаються не лише інструкції для маневрів, але й назви вулиць і основних магістралей. В ході навігації по активному маршруту є можливість внести проміжну точку, через яку буде перерахована дорога до основної кінцевої точки. Наткнувшись на перешкоду або дорожні роботи, дайте навігаторові вказівку для об'їзду, і він запропонує вам інші варіанти руху до пункту призначення.  

 

Автомобільні навігатори Garmin Nuvi 1200 і Garmin Nuvi 1300 здатні записувати і зберігати пройдений шлях, який за бажання можна проглянути на комп'ютері, зі встановленими програмами wNutrak і Garmin MapSource. Перша утиліта служить для конвертації файлу gps.bin, що знаходиться в прихованій системній теці .System/Logs+название трека, а друга власне для перегляду отриманого файлу. Програма "MapSource" також буде корисна для вивантаження і редагування призначених для користувача точок, які зберігаються в теці GPX (current.gpx) цих навігаторів. Для початку нового запису пройденного маршруту краще всього скористатися прихованим інженерним меню навігаторів, попасти в яке можна із сторінки шляхового комп'ютера, натискаючи на зображення спідометра і утримуючи на ньому палець. На сторінці цього меню нас цікавить пункт Diagnostic Logging, де можна проглянути записи треків і почати новий запис.    

 

Використання додаткових можливостей Nuvi 1200 і Nuvi 1300 

Не дивлячись на простоту навігаторів Garmin Nuvi 1200 і Nuvi 1300, вони підтримують найбільш важливі і популярні функції, якими Garmin наділяє практично всі свої пристрої. У меню налаштувань ми знайдемо знайому ікону ecoRoute™, натискаючи на яку вкажемо тип палива автомобіля і параметри середньої витрати. Дана інформація буде використана для розрахунку ціни поїздки, яка доступна на сторінці шляхового комп'ютера. Вказавши навігатору пункт призначення, ви маєте можливість не лише з'ясувати відстань до об'єкту і орієнтовний час прибуття, але і приблизну вартість поїздки. В разі надмірної витрати палива при справному автомобілі, вам неодмінно варто пройти тест на водіння, доступний в тому ж меню ecoRoute™, аби навігатор допоміг вам скоректувати стиль управління транспортним засобом для економічнішої і безпечнішої їзди. При активації даного тесту на  карті з'являється додаткова піктограма у вигляді листочка, на якій відображуються віртуальні бали, що нараховуються за плавніший розгін і рівномірний рух.  

 

Скористаємося додатковими сервісами, які пропонує нам Garmin, для чого зареєструємо на порталі my.Garmin один з наших навігаторів, а саме Nuvi 1200. Для початку роботи з порталом "my.Garmin" нам потрібно буде створити обліковий запис і встановити невеликий додаток для браузеру. Це доповнення (Garmin Communicator Plug-In) послужить для швидкої взаємодії з сервісами сайту. Увійшовши на портал "my.Garmin", підключимо навігатор до комп'ютера і виберемо вкладку "myDashboard", де отримаємо вичерпну інформацію про модель і серійний номер підключеного пристрою, а також данні про доступні оновлення програмного забезпечення і карт. Створений обліковий запис згодиться нам для використання функції фото навігації, а саме для доступу до інтернет ресурсу connect.garmin.com/photos, де мільйони користувачів обмінюються фотографіями, координати яких вказані на карті. Вибравши частину карти, що цікавить, здійсніть пошук зображень на ній, а вподобані знімки завантажуйте в свій навігатор. Для навігації до зображення, що цікавить, слід увійти до меню "КУДИ" і далі звернутися до вибраних точок, серед яких будуть завантажені вами картинки.  

 

 Чим ще можуть бути корисні ці навігатори 

Автомобільні GPS навігатори Garmin Nuvi 1300 і Garmin Nuvi 1200 здатні приймати інформацію про дорожню ситуацію (пробках), яка передається по каналах RDS діапазону FM, і враховувати її під час навігації. Для реалізації даної функції необхідно докупити спеціальну антену GTM 25, яка замінить ваш штатний кабель в прикурювач. При хорошому рівні сигналу дані поступають і обробляються кілька разів в хвилину, так що ваш навігаційний приймач завжди володітиме найостаннішими вістями про дорожні затори. В разі надходження даних про затор на прокладеному маршруті, навігатор відразу проінформує вас і запропонує варіанти об'їзду. Досить багато автомобілістів, особливо в Москві, повертаючись з роботи додому звиклися дивитися карту пробок на Яндексі, щоб вибрати для себе оптимальні напрями "для прориву". Будь-який навігатор, що розглядається в цій статті, оснащений приймачем трафіку, здатний за декілька хвилин сформувати карту заторів, основану на сервісах Яндекс.пробки, абсолютно безкоштовно для свого власника.  

 

На закінчення хочемо підкреслити, що навігатори Garmin Nuvi 1300 і Nuvi 1200 йдуть на заміну бюджетній серії Nuvi 2x5, в порівнянні з якою наші випробовувані пристрої виглядають  більш функціональними і практичними. Основні технічні параметри ви можете прочитати в розділі «Каталог». Для переходу в пішохідний режим необхідні спеціальні карти cityXplorer™, які дозволять пішоходові прокладати маршрут, використовуючи пункти зупинок міського транспорту. У автомобільному режимі схема маршруту виглядає як набір інструкцій для руху від повороту до повороту, а в пішохідному - вказівки місць пересадок з одного транспорту на іншій.  

  

 

 
Киев проститутки achat nolvadex proviron