• Контакти
  • Карта сайту
  • На головну

// Статті / Детальний огляд GARMIN-ASUS М10

Детальний огляд GARMIN-ASUS М10
09.05.2010

Детальний огляд GARMIN-ASUS М10

От і дочекалися появи в Україні нового комунікатора GARMIN-ASUS М10. Пропонуємо Вашій увазі детальний опис даної новинки, придбати яку у Львові ви завжди зможете в нас.

У другому спільному продукті GARMIN-ASUS повною мірою були враховані всі недоробки першої моделі. В той же час в результаті комунікатор GARMIN-ASUS M10 виявився в корені новим продуктом для цього класу пристроїв.

 

Вступ

 

Головним мінусом першого спільного продукту GARMIN-ASUS, комунікатора з індексом М20, була зовсім не програмна платформа або якість збірки апарату, а габарити продукту і ціна для кінцевих користувачів. Не секрет, що пристрій вийшов на ринок за вартістю близько 600 у.о. Правда компанія вже через декілька тижнів з початку продажів пішла на чимале зменшення ціни, приблизно, до 500 у.о., але «візитка» була не з приємних!

 

Украй дивували і габарити М20. Оскільки девайс позиціонує і у тому числі як навігатор, дисплей та і сам пристрій могли б бути дещо більші. Звичайно, не можна сказати, що діагональ 2,8 дюйма дуже мала і нікчемна. Але після тестування комунікатора в автомобілі стало зрозуміло, що кут огляду недостатній.

 

У GARMIN-ASUS М10 врахували ці дві «помилки»: ціну і габарити. Саме тому новинку в деякому роді стали вважати «роботою над помилками». Цей факт врахував і сам виробник, на додаток до «виправлень» попрацювавши над програмною частиною терміналу і кардинально відновивши комплект постачання комунікатора. Про все це ми розповімо нижче.

 

Зовнішній вигляд

 

У чорному пластиковому корпусі GARMIN-ASUS М10 є невелика кількість металевих вставок. Вставки реалізовані переважно у вигляді клем функціональних елементів. Одна зі вставок правда, виконує лише декоративну роль - її силует видніється під дисплеєм комунікатора.

 

Вся тильна панель плюс бічні грані зроблені з пластика з покриттям soft touch. Матеріал стійкий до будь-якого роду ковзань, тому, навіть, не дивлячись на крупні габарити, апарат відмінно сидить в руці. Пристроєм можна прекрасно управляти пальцем тієї ж руки, в якій розташовується комунікатор, хоча в комплекті постачання передбачений і спеціальний телескопічний стилус.

 

 

Іншими елементами - кнопкою блокування механізму управління або клавішею регулювання гучності звуку також зручно управляти за допомогою пальця руки, що утримує комунікатор.

 

Збірку корпусу можна називати відмінною. Зазори між елементами збірки мінімальні. Матеріали збірки дуже міцні - люфт між ними не спостерігається, скрипів елементів збірки ми також не побачили.

 

Практично всю лицьову панель займає дисплей. Дисплей виконаний на основі ємкісної технології, а тому їм зручно управляти як за допомогою стилуса, так і за допомогою пальця руки або ж пальців рук - кому як зручніше.

 


 

Над дисплеєм розташований проріз внутрішнього або комунікаційного динаміка. Всередині динамік прикритий невеликою захисною сіточкою, що нагадує металеву. Призначення сіточки - запобігати попаданню різних мікроелементів через проріз.

 

Між дисплеєм і комунікаційним динаміком розташована невелика емблема компанії-виробника. Все це функціональне «тріо», а також три сенсорні кнопки під дисплеєм покрито шаром органічного скла. Скло глянсове, а тому разом з красивою чорною облямівкою дисплея і окантовкою передньої панелі створює відмінну декоративну стилістику всього пристрою.

 

 

Як ми вже згадали, під дисплеєм розташовані три сенсорні функціональні кнопки. Клавіші справа і зліва від центру відповідають за роботу з дзвінками, середня - за виклик головного меню. Чутливість всіх трьох елементів управління «на висоті» - хто бажає може впевнитися в цьому, поглянувши відео нижче.

 


Під клавіатурою знаходиться, мабуть, єдина металева вставка. Цей елемент  доповнює загальний декор панелі і «укріплює» роз'єм у формі вушка для страхувального шнурка. Праворуч від роз'єму розташований невеликий проріз мікрофону.

 

Всю тильну панель комунікатора займає кришка акумуляторного блоку. Не можна сказати, що кришка виготовлена з міцного пластика - вона легко гнеться і, швидше за все, її можна нескладно зламати, зате надівається на тіло корпусу дуже легко.

 


Також легко її можна і зняти, а тому  ненавмисно зламати її під час виконання цих процедур у середньостатистичного користувача навряд чи вийде. 

 

На  кришці розташовано декілька фукнціонально - декоративних елементів. До функціональних варто віднести темну пластикову вставку, що прикриває динамік гучного зв'язку, а також очко вбудованої камери. Декоративним елементом є емблема виробників комунікатора - навігатора.

 


Під кришкою блоку розташований потужний акумулятор, ємкість якого 1500 мАч. Одного повного заряду вистачає трохи більше ніж на дві доби користування терміналом в режимі однієї години розмов в день і двох з половиною годин звернень до інших функцій.

 


 

Під акумулятором знаходиться слот для sim-карты, а також слот для карт розширення пам'яті. Чи можна назвати відсутність гарячої заміни карт пам'яті в GARMIN-ASUS М10 негативною рисою, питання спірне. Адже в пристрої більше чотирьох гігабайт своєї вбудованої пам'яті, а карти пам'яті для розширення можуть бути об'ємом до 32 Гб включно. Навряд чи користувач часто замінюватиме карти пам'яті такого об'єму.

 


 

У GARMIN-ASUS М10 не обійшлося і без декількох функціональних елементів, розташованих на бічних гранях пристрою.

На правій бічній панелі це спарена кнопка регулювання гучності звуку, а також спеціальний зазор для надійнішого кріплення пристрою на док-станцію.

Практично на стику правої панелі і нижнього бічного торця розташований невеликий роз'єм для кріплення телескопічного стилуса.

 

 

 

 

 

На лівій панелі - micro-USB роз'єм для кабелю зарядки  і «фірмовий» роз'єм для кріплення комунікатора-навігатора на док-станцію. На верхньому бічному торці розташована кнопка включення живлення, а також роз'єм 3,5 мм для підключення провідної гарнітури.

 

  Відео зовнішнього вигляду функціональних елементів

 

Комплект постачання

 

Як пам'ятаємо, в GARMIN-ASUS М20 в комплекті постачання були відсутні аксесуари для кріплення терміналу в автомобілі, і це, щонайменше, пригнічувало.

 

У цьому комплекті постачання, по суті, чіплятися нема до чого. Хіба що до відсутності спеціальної серветки для чищення дисплея.

 

Відкривши компактну по розмірах коробку, перше, що ми виявили - документація, коротке керівництво для початку роботи  і  диск зі всім необхідним ПЗ. Під паперами розташувався сам GARMIN-ASUS М10. Упаковка розділена на два великі відсіки, кожен з яких  має свою кришку. У відсіку менших розмірів виявилися: додатковий стилус, автомобільний зарядний пристрій, провідна гарнітура з комплектом додаткових вушних насадок.

 

У іншому відсіку знаходився адаптер зарядного пристрою, micro-USB кабель, перехідник на традиційну розетку, спеціальний чохол для носіння комунікатора-навігатора на поясі і док-станція для кріплення терміналу в автомобілі.

 

 

Відео розпаковування комплекту постачання

 

Дисплей і особливості навігації

 

Дисплей в GARMIN-ASUS М10 покритий глянсовим покриттям, яке непогано відбиває сонячні промені. Барвистість дисплея при цьому, зрозуміло, не найкраща проте далеко не критична, як може здатися під час швидкого огляду комунікатора в магазинах.

 

А ось кути огляду сідають помітно - аби нормально розглянути інформацію на бічних гранях, доведеться або прикривати кути огляду рукою, або всіляко вертіти пристрій. (тільки при сонячному світлі)

 

Навігація по меню GARMIN-ASUS М10 можлива виключно за допомогою сенсорного дисплея. Навігація однаково зручна як за допомогою стилуса, так і за допомогою пальця. Відмінність лише в тому, що від управління пальцем дисплей сильно брудниться, тоді, як від навігації стилусом відмітин не з'являється.

 

Як експеримент ми спробували протерти дисплей пальцем руки, а потім серветкою. Під час витирання дисплея пальцем руки маслянисті розлучення стають ще більше.

 

 

Відео чутливості дисплея, вивчення стартового а також головного меню

 

Динаміки

 

Якість звуку динаміка гучного зв'язку здалася нам хоча і непоганою, проте не такою хорошою, як можна чекати, візуально оглядаючи термінал. Так, динамік непогано «кричить» на вхідний дзвінок, якщо ж користувач захоче послухати музику, краще вдатися хоч би до навушників, що йдуть в комплекті постачання. Втім, не варто вимагати над якості від динаміка далеко не музичного пристрою.

 

Комунікаційний або ж внутрішній динамік зі своїми основними функціями справляється відмінно. Звук навіть в галасливому оточенні непоганий - користувач добре чує абонента.  

 

Система

 

GARMIN-ASUS М10 працює під управлінням операційної системи Windows Phone Classic (WM 6.5.3). У системі реалізований процесор Qualcomm 7227 з частотою 600 Мгц і об'ємом оперативної пам'яті 512 Мб.

 


Всі  іконки меню відмінно реагують на дотик - реакція миттєва. GARMIN-ASUS М10 непогано поводиться навіть якщо відкрито більше семи віконних програм - явного гальмування системи під час тестових навантажень ми не відмітили.

 

Комунікації і офіс

 

У цьому підрозділі розглянемо комунікаційний і офісний потенціал GARMIN-ASUS М10.

 

Менеджери повідомлень SMS і MMS розташовані в підпункті меню «Повідомлення». Налаштування менеджерів відмінно прості: перший налаштовується автоматично з включенням комунікатора-навігатора з «новою» для нього sim-картою, а налаштування до другого встановлюються з спеціального сервісного sms-повідомлення оператора.

 


У цьому ж підпункті меню розташований спеціальний клієнт електронної пошти, в якому зберігаються прийняті і передані повідомлення. Створити нове електронне повідомлення користувач може вже в наступному розділі меню, який так і називається «Електронна пошта».

 


Далі розташована мобільна версія браузеру Internet. В цілому браузер стандартний, проте, містить шкалу регулювання розміру шрифту відносно дисплея. Нам така особливість браузеру здалася надзвичайно зручною.

 


У розділі меню «Параметри» користувач дістає доступ до роботи з безпровідними модулями Wi-Fi і Bluetooth, з можливістю налаштування і вибору режиму синхронізації по USB, вибір мережі - 2G або 3G, або ж автоматичне привласнення, залежно від можливостей оператора і багато що інше. У цьому ж підпункті меню міститься інформація про системні дані комунікатора.

 

Додаток Bing, під який також відведений цілий підпункт меню, є мобільною версією пошукової системи Microsoft.

 


Служба Microsoft My Phone дозволяє синхронізувати контакти, календар і ін. акаунтом на однойменному сайті виробника додатка.

 


Клієнти Messenger і Windows Live, для яких також відведені окремі підпункти меню, є клієнтами інтерактивного обміну повідомленнями, а додаток «Загальний Інтернет» дозволяє налаштувати комунікатор в тому випадку, якщо користувач захоче використовувати його як модем для підключення до ПК.

 


 

 

Далі йде підпункт меню «Передача по Wi-Fi». Завершує комунікаційне оснащення мобільна версія клієнта соціальної мережі Facebook.

 


Серед офісних програм в GARMIN-ASUS М10 варто відзначити пакет Office Mobile, а також додаток Adobe Reader LE. Особливості цих програм стандартні.

 

Медіа і камера

 

Арсенал медіа-додатків в GARMIN-ASUS М10 традиційний. В оснащенні є мобільний варіант програвача Windows Media Player, декілька ігор, спеціальний клієнт Java, що відповідає за завантаження додатків і ігор на даній платформі, а також додаток для потокової передачі відео і мобільна версія You Tube.

 


GARMIN-ASUS М10 оснащений вбудованою камерою з матрицею п'ять мегапікселей. У меню вбудованої камери чимала кількість налаштувань і режимів, проте немає  спалаху. У яскраву сонячну погоду знімки виходять відмінні.

 

Навігаційні особливості

 

За навігацію в GARMIN-ASUS М10 відповідає пакет програм Garmin Mobile XT. Пакет відмінно інтегрований в оболонку робочого столу (у М20 з цим також було все гаразд). Вмить з робочого столу можна знайти об'єкт, що цікавить, або переглядати карти навігації.

 


Під час підключення до до спеціального автомобільного кріплення дисплей апарату автоматично міняє розгортку, значно збільшуючи кути огляду. Таким чином, користувач дістає можливість, комфортніше працювати з навігаційним блоком.

 

 

Серед родзинок варто відзначити детальну базу об'єктів, нанесених на карти.

Користувач може автоматично змінювати масштаб карт. У найкрупнішому масштабі видно тривимірні зображення об'єктів. Детальніше про особливості карт ви можете ознайомитись у даному РОЗДІЛІ.

 

Плюси

 

Відмінна збірка і дизайн;

Хороший комплект постачання;

Ергономічне управління;

Чутливий дисплей;

Великий об'єм вбудованої пам'яті;

Хороша швидкодія системи;

Відмінні комунікаційні і навігаційні особливості;

Можливість встановити карту пам'яті об'ємом 32 Гб;

Підтримка 3G

 

Мінуси

Динамік гучного зв'язку міг би бути краще;

Відсутність спалаху вбудованої камери.

 

Новинка вже доступна у продажу. Комплектацію, детальну характеристику та ціну можна переглянути ТУТ.

 

Другий огляд Garmin-Asus nüvifone M10

 

 
vardenafil wo kaufen